Autoavaluació

Vam escollir aquest tema pel nostre projecte interdisciplinari perquè creiem que per l'alumnat pot ser molt motivador encarregar-se ells mateixos de programar tot un conjunt d'activitats, que ells han gaudit com a alumnes, any rere any. També creiem que és una bona manera de treballar un mateix objectiu des de les diferents assignatures, ja que cada matèria ens aporta un aspecte, al voltant de la planificació de la setmana cultural, clau i important.. La programació d'activitats proposades directament pels alumnes és una temàtica que crida l'atenció, els alumnes senten que depèn totalment d'ells tirar endavant un projecte, i això potencia el seu sentiment d'autonomia, emprenedoria i responsabilitat. A més, aquests alumnes de 4rt van ser en el seu moment alumnes de 1r i ningú millor que ells poden saber què pot motivar i engrescar a aquestes edats, i a partir d'això, programar una temàtica de setmana cultural coherent.

En l'elaboració d'aquest projecte hem intentat considerar tots els aspectes importants que defineixen un bon disseny curricular (atenció a la diversitat, ús de les TAC en processos d'ensenyament-aprenentatge, una metodologia diversa i que beneficiés a tots els alumnes...). Tot i així considerem que tenim alguns aspectes a millorar (la coordinació entre les activitats de les diferents unitats didàctiques, o una temporització de les matèries més ajustada a la realitat dels centres). Són aspectes dels que som molt conscients, i que i per tant, seguirem treballant per millorar-los.

En quant al treball grupal, creiem que hem sabut col·laborar i cohesionar-nos molt bé, hem estat connectades diàriament per elaborar i supervisar entre totes les tasques del projecte i la seva avaluació. Durant tota l'elaboració, ens hem ajudat mútuament i hi ha hagut un fantàstic clima de treball, idoni en qualsevol treball interdisciplinar. Cadascuna ha seguit el seu rol al grup, depenent de la responsabilitat escollida a l'inici del treball, i a la vegada ens hem complementat.

La realització d'aquest projecte ens ha fet esforçar-nos per adquirir nous coneixements (mitjançant cerca bibliogràfica, fent investigació...) i plasmar-los a la pràctica (dissenyant el projecte global i les unitats didàctiques en particular). A la vegada, hem treballat amb diferents eines (webquest, google drive, google forms, power point) i hem hagut de treballar la nostra vessant més imaginativa i creativa, per poder proposar activitats engrescadores i originals.

Silvia Ramírez, Anna Jilesen, Carmen Pey, Tatiana Pons
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar